Motion Oslo partners up with beeskin, the sustainable alternative to plastic & aluminium foil

Plastavfall og matsvinn gir store miljømessige utfordringer. Nå kan vi alle ta et aktivt valg og spare husholdningens forbruk av minst 100 meter plastfolie årlig, samtidig som vi sikrer betydelig lengre holdbarhet på maten. Kortreist er det også, beeskin er et av få bivoksfolie matomslag som inneholder europeiske ingredienser og som er produsert i Tyskland.

beeskin bivoksfolie, det miljøvennlig alternativ til engangsmateriale som plast- og aluminiumsfolie som samtidig holder maten ferskere lenger.

Plast er en av de største miljøutfordringene vi har. Hver husholdning kaster om lag 101 kg plast i året (*1). Plastavfall kommer fra flere kilder i husholdningen, en av dem er plastfolie og plastposer brukt til innpakning av mat. I tillegg er husholdningen den største kilden til matsvinn. Hver innbygger i Norge kaste 40,3 kg mat hvert år, det er 10% av all mat vi konsumerer (*2)

Med beeskin kan du redusere husholdningens plast og aluminiums forbruk og i tillegg redusere matsvinn og dermed spare penger!

beeskin er laget av økologisk bomull innsatt med bivoks, harpiks og jojobaolje. Bivoks er vannavstøtende og antibakteriell. Harpiks er antiseptisk, og jojobaolje er soppdrepende. Med sine pustende og antibakterielle egenskaper holder beeskin maten ferskere lenger. beeskin kan gjenbrukes i om lag 1 år og deretter gjenvinnes eller komposteres på en miljøvennlig måte.

beeskin matomslag kommer i ulike varianter som bivokspose, ark i ulike størrelser og en praktisk rull som lar deg tilpasse størrelsen selv. Nesten alt kan bli pakket inn eller dekket til, fra frukt til grønnsaker, brødskiver, snacks, vinflasker, ost eller en asjett med middagsrester. Bare ananas, fisk og rått kjøtt er lite egnet.

Varmen fra hendene gjør beeskin mykt og formbart. Det folder seg rundt matvarer og beholdere, og formen holder seg til du pakker ut igjen. Etter bruk kan arkene rengjøres med kaldt vann og eventuelt litt såpe- tørk forsiktig og de er klar til gjenbruk. beeskin garanterer holdbarhet på 1 år.

Om beeskin: På eget kjøkken begynte tyske Christina Sauer arbeidet med å finne alternativ til all plasten som ble benyttet i hverdagen. Analysen «No Plastic in Nature: Assessing Plastic Ingestion from Nature to People» publisert på WWF.no viser at mennesker får i seg plast som tilsvarer 1 kredittkort hver uke. Christina ønsket å skape et bedre alternativ for miljøet og helsen.

beeskin produseres i Tyskland og er ECO GOTS sertifisert. Alle ingrediensene med unntak av Jojoba oljen (grunnet tilgang) kommer fra Europa. beeskin produseres 100% karbon nøytralt, all elektrisitet som brukes i produksjon er 100% fornybar, levert av Greenpeace Energy og beeskin fraktes med DHL GOGREEN. Emballasjen som brukes på beeskin kommer fra Sverige og for hvert tre som brukes, plantes 3 nye.

beeskin vil være i salg hos utvalgte kjeder fra April 2022.

Se intervju med grunnleggeren av beeskin her og bli inspirert!

*1 Handelens miljøfond
*2 SSB

Previous
Previous

Meet the paper bags that's out of this world. Washable, vegan and made of sustainable Supernatural Paper™